[email protected] Bizi Arayın

En İyi SEO Araçları Hangileridir?

Tarih: 02.01.2024 10:15
En İyi SEO Araçları Hangileridir?
Sitenizin üst sıralarda yer almasını mı istiyorsunuz? Siz de en iyi SEO araçlarını kullanarak da bu sorunlarınızı hızlı bir şekilde çözebilirsiniz.

Ücretsiz olarak web sitenizin görünürlüğünü arttırmak istediğiniz de ilk başvuracağınız alan arama motoru optimizasyon süreci olacaktır. Bu alanda yapılacak doğru hamleler ile reklamsız ve ücretsiz olarak organik trafiği arttırmanız mümkündür. Bunun için en önemli adımlar iyi bir araştırma yapmak ve onun ışığında ilerlemek olacaktır. En iyi SEO araçlarını kullanarak da bu sorunlarınızı hızlı bir şekilde çözebilirsiniz.

 

En İyi SEO Araçları

Araştırmanızda size yardımcı olabilecek çok fazla site ve uygulama araçları mevcuttur. Bu araştırma kanalları sayesinde hızlı bir aksiyon alabilirsiniz. Google da arama sonuçlarında sitenizin ilk sayfa da iyi bir sıralama alması sizi oldukça mutlu edecektir. Bu alanda hem ücretsiz hem de ücretli SEO araçları bulunmaktadır.

Yeni başlıyor ya da sadece kendi sitenize bir çeki düzen vermek için bir arayış içindeyseniz ücretsiz uygulamalar işinize çok yarayacaktır. Profesyonel olarak yönelmek istiyor artık kendinizi amatörlükten ileriye taşımak istiyorsanız ise işinizi en iyi görecek bir veya bir den fazla SEO aracı ile güzel sonuçlar almanız mümkündür. İşte bunu sağlamak için kullanmanız gereken ya da kullanmanızda fayda olan en iyi SEO araçlarını sizler için derledik.

Google Analytics

Popüler bir web sitesi analiz platformu olan Google Analytics sizlere eklediğiniz web sitenizin kullanıcı davranışlarını, hangi bölgelerdeki kullanıcılardan tıklanma aldığınızı, e-ticaret işlemlerinizi, anlık görüntülenme sayınızı ve buna benzer birçok veriyi sizlere ücretsiz analiz ederek veren bir araçtır.

Google Keyword Planner

Yazınızın içerisinde aratılma oranı yüksek olan kelimeleri geçirmeniz gereklidir. Bu kelimeler sayesinde ise yazınızın sıralama değeri ortaya çıkmaktadır. Tabi ki tüm bu süreç sadece buna bağlıdır denilemez fakat bu alanda en etkili ve dikkatli seçilmesi gereken konu aslında kelimelerdir. O yüzden bu uygulama işinize çok yarayacaktır.

Google Tag Manager

Kullanıcı davranışlarını doğru analiz etmeniz ve yorumlamanız gereklidir. Bu alanda ise en iyi araç Google Tag Manager'dır. Siteniz ya da mobil uygulamanız için belirlediğiniz davranış biçimlerinin ziyaretçiler tarafından gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediğini size raporlayan bir araçtır. Siteye eklenmesi gereken scriptleri ve etiketleri tek bir yerden yönetmeyi sağlamaktadır.

Google Trends

Yine anahtar kelime çalışması üzerine size hizmet veren bir araç diyebiliriz. Size aramalar da kullanıcıların ne şekilde aramalar yaptığını gösterir. Ekstra olarak yıl bazında trend aranmalara da bakabilirsiniz. Bu işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Anahtar kelimenizin ne şekilde geçmesi gerektiğine ve ne şekilde aramalar yapıldığına yakından şahit olacaksınız.

Arama yani aratılma oranlarındaki değişimleri de detaylı olarak görme imkanı sunacağı için yıl bazında nasıl değiştiğini görebilecek ve hazırlayacağınız içeriğin ne şekilde gündem de kalmasını sağlayabileceğinizi göreceksiniz.

Google Search Console

Size kendi alt yapısında web sitelerini nasıl dizin sistemine eklediği ve yayınladığı hakkında bilgiler sunar. Tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Google üzerinde yapılan arama sonuçlarında web sayfanızın ne şekilde yer aldığını izleyebilir, olası durumda oluşan sorunlara bakmanızı ve gidermenizi sağlayabilir bir araçtır. Sitenizin google üzerinde nasıl yer aldığını yönetmenize olanak sağlar.

Bu da size şu sonuçları ve imkanları vermektedir. Web sayfanıza gelen organik trafiğinizi yani reklamsız olarak size tıklanma oranı sağlayan kullanıcı oranlarını, hangi anahtar kelimenizden bulunduğunuzu ve sizin sitenize yönlendirme yapmış olan bağlantıları bulabilirsiniz. Size yönlendirme yapan yerler sizlere geri planda link tıklanma oranı vermiş olurlar. Buna backlink adı verilmektedir.

Rank Math

Size birçok özelliğini ücretsiz olarak kullanma imkanı sunan bu araç wordpress alt yapılı sayfanıza eklenti olarak ekleniyor ve sizin SEO uyumlu yazıp yazmadığınızı, sizin için bir takım testler yaparak raporluyor. Bunun sonrasında da yazdığınız yazının önizleme imkanına da sahip oluyorsunuz ve yayımlanmış haline göz atma imkanı buluyorsunuz. Anahtar kelimenizin kaç kez geçtiğinden, kelime sayınıza kadar verileri size anlık olarak otomatik hesaplayarak göstermektedir.

Moz (MozBar)

Bir uzantı olarak ekleyebildiğiniz bu aracı chrome üzerine ekleyebiliyorsunuz. Bu eklenti size herhangi bir web sitesinin içine girdiğiniz de site yüklenme hızını, site içinde kullanılan anahtar kelimeleri, hangi ülkede olduğunu, aldığı linklerin sayısını vb. bilgileri sizlere anında sunmaktadır. Sizin ayrıca URL'ini kopyalayarak aratmanıza gerek kalmamaktadır. Bu da size oldukça konforlu bir araştırma ve görüntüleme süreci sunmaktadır.

Ayrıca girdiğiniz web sitesinde bir anahtar kelime girdiğiniz de o sitenin bu anahtar kelime üzerinden ne kadar iyi optimize edildiğini de size göstermektedir. Ama en güzeli rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri sizlere göstermesidir.

Yoast SEO

Wordpress alt yapısına ekleyebildiğiniz bir eklenti olan Yoast SEO size tamamen ücretsiz imkanlar sunmaktadır. Sayfanızı geliştirmeniz için size her konuda yardımcı olmaktadır. Bunu ise size öneriler sunarak yapmaktadır. Meta açıklama bölümü, anahtar kelime ve Heading kısımlarında sizlere Wordpress içinde değişiklik yaparak düzeltme imkanı sunar.

Ahrefs Webmaster Tools

Web siteniz varsa ve onun için tüm değerlere kısa bir yol ile ulaşmak istiyorsanız Ahrefs Webmaster Tools, SEO araçları arasında işinizi çok kolaylaştıracaklar arasında yer almaktadır. Google aramalarında sıralama aldığınız tüm anahtar kelimeleri, aldığınız backlinkleri ve sayfanızın ne oranda trafik aldığı gibi birçok konuyu görüntülemenize imkan sunar.

Screaming Frog

Aslında size çok kapsamlı bir denetim imkanı sunmakta ve eğer diğer araçlar ile entegre ederseniz tüm sonuçları tek bir yerden izlemenize olanak sunmaktadır. En iyi SEO araçları arasında adını üst sıralara yazdırmış durumdadır. Çünkü size ücretsiz versiyonu ile bile 500 URL tarama şansı vermektedir. Bu oran oldukça fazla, size yüklenme boyutu yüksek olan görsellerden başlayarak sonuçsuz yani 404 e düşen sayfalarınıza kadar birçok bilgiyi temin eder. Ve bu size hızlı bir reaksiyon alma imkanı oluşturur.

Bing Webmaster Tools

Aynı Google altyapısında bulunan SEO araçları gibi işlevsel ve sadece Bing üzerine çalışmayan Google içinde size tüm desteği sağlayan bir uygulamadır. Bu sayede hem Bing üzerindeki anahtar kelimelere hem de Google üzerindekilere bakabilirsiniz. Size tüm sorunlar üzerine destek vermekte ve size raporlar sunmaktadır. Ayrıca link verdiğiniz sitenin zararlı uzantılara sahip olup olmadığını da sizin için raporlamakta ve sizi olası olumsuz durumlara karşı korumaktadır.

Keywordtool.io

Anahtar kelimeleri arayabilmenizi sağlar. Birçok sosyal medya kanalında da izlenmek için aratılan anahtar kelimelere de ulaşım sağlaması sayesinde size çok daha kapsamlı sonuçlar verebilmektedir. Sizler için güçlü olan birkaç uygulama ve web siteleri üzerinden arama yapar bunlar;

  • Youtube
  • Twitter
  • İnstagram
  • Amazon
  • Bing
  • Ebay
  • Play Store

gibi uygulamalardır. Bu saydığımız arama motorları üzerinden de aramaları alabiliyor olması onu cazip kılmaktadır. Ayrıca ek bir özellik olarak da Keywordtool.io da anahtar kelimeleri uzatılmış eklentili versiyonları ile de aratabiliyor olmanızdır.

GTMetrix

Sayfanızın açıklama hızını yani yüklenme hızını tespit eden GTMetrix en iyi SEO araçları arasında yerini satış sektöründeki öncü firmalarla da çalışıyor olarak korumaktadır. Samsung, BMW, PayPal ve Microsoft gibi firmalarla çalışan uygulama sizlere hatalar üzerinden raporlar sunmakta ve çözüm yollarını en hızlı şekilde hayata geçirmenizi sağlamaktadır.

Yüklenme hızı testinin altında bulunan bölümde, sayfanın hatalarını yazarak sizlere mini ama net detaylara sahip bir rapor sunmaktadır. Sitenizin yüklenme hızını yani açılma hızını yükselttiğiniz de arama motoru listelerinde de bot sistemi tarafından ödüllendirilerek yukarılara çıkacaksınız.

Chrome Devtools

SEO araçları üzerine bir chrome uzantısı olan bu uygulama sizlere başka ülke konumlarından sayfalarınızın durumuna bakmanızı sağlar. Rakiplerinizi takip etme konusunda da kullanabileceğiniz bu uygulama hem masaüstü hemde mobil üzerinden sıralamalarınıza bakmanızı ve önizleme yapabilmenizi sağlamaktadır. Farklı çözünürlük ayarlarında web sitenizi görüntüleyebilirsiniz. Başka ülkeler odaklı olarak konum ile sıralamalarınızı kontrol edebilme imkanı da mevcuttur.

PageSpeed Insights

Eğer web sitenizin hızından emin olamıyor ve gerekli sorun kontrollerinden sonra sayfanızın sisin istediğiniz hıza sahip olmadığını düşünüyorsanız işte sizin için kurtarıcı SEO araçlarında bakacağınız PageSpeed Insights olacaktır. Size önce sayfanızın hızını ölçecek sonra hızını arttırabilmeniz için çözüm önerilerinde bulunarak işinizi kolaylaştıracak ve hızlıca çözüm yollarına başvurmanızı sağlayacaktır. Yazı tipi boyutu gibi sırıttığını düşündüğü konularda da size önerilerde bulunacaktır.

CheckBot

SEO araçlarından birisi olan CheckBot sitenizin hızına ve güvenliğine yönelik araştırma yapan ve sorunları raporlayan bir chrome uzantısıdır. Eşsiz bir başlık kullanmanız için sizde yardımcı olur ve benzerlerinin olduğu başlıkları yazarsanız sizi uyarır. Bu sayede başka sayfalarla benzerlik sorunu yaşamaz, kendinize özgü bir başlığa ve yazıya sahip olursunuz.

URL oluştururken bot tarafından okunabilir ve çok uzun olmayan bir şekilde yazmanızı sağlar. SEO süreçlerine yeni başlayanlar için çok yararlı bir uygulama olabilmektedir.

Woorank

Kullananlar için kolay bir menüye sahip olan uygulama SEO'ya yeni başlayan ve merak edenler için güzel ve yeterli detay bilgileri sağlayan bir SEO aracıdır. Hem arka plandaki konulara hem de anahtar kelimelere odaklanabilecek olan bu uygulama yeni öğrenenler için oldukça işlevseldir.

Bulduğu sorunlar üzerine çözümler üretiyor olması, dijital marketing çalışmalarında çözüm yolları sunması satışlarınızı ileriye taşımak için doğru seçimlerden birisi olduğunu göstermektedir.Başlıklarınızın aranma oranlarına bakarak sayfanızın oranlarla şanslı olup olamayacağına dair size yönlendirmelerde bunulur.

Check My Links

Görüntülenen sitenin detaylı bir taramasını yapan ve sonrasında geçersiz veya sorunlu linkleri bularak yazının ve sayfanın daha iyi bir duruma getirilmesi için çok güçlü ve faydalı bir chrome uzantısıdır. Bunu ister kendi sayfanız için, isterseniz ise başka sayfalar adına yaparak onlara o yazıdan daha iyi bir yazı sunarak geri linkleme isteyebilirsiniz.

Hem onların sorunlarını çözmüş olacaksınız hem de kendinize faydalı bir şekilde işinizi yapmış olacaksınız. Bunu ürünleriniz üzerine yazılan yazılara ya da konularınıza benzer konuları araştırarak yapabilirsiniz.

Ahrefs Backlink Checker

Siteler üzerindeki geri linkleri (backlink) gösterme aracıdır. Bir alan adı yani domain ya da URL üzerindeki 100 adet backlinki sizlere gösterebilir ve trafik verilerini tahmin etmeye çalışması ile rakiplerinizin verilerini de yaklaşık değerler ile ücretsiz olarak görüntülemenizi sağlar.

Google My Business

Konum üzerinden yer bildirimi sağlayan bu işletme hesabı sizlere SEO araçları arasında en çok yarayanlar arasında yer alır çünkü sizi arama sonuçlarında konum bazlı olarak göstermesi sonucunda bilinirliğiniz artacaktır. Görünme ve tıklanma oranlarınız ise yine sayfanıza bir yönlendirme olacak ve organik trafiğinizi de etkileyecektir.

Soovle

Anahtar kelimenizi girdiğiniz de sizlere Youtube, Bing, Wikipedia gibi sektörde belirli bir yer etmiş arama motorlarından sonuçlar derler. Bunun sonucunda oralarda kişilerin nasıl aramalar yaptıklarına dahil fikirlerinizi geliştirerek kendi anahtar kelimeniz ve başlıklarınız üzerinden planlar yapabilmenizi sağlar. Kullanıcıların neleri merak ettiğini gördüğünüz için başlıklarınızı ilgi çekecek şekilde şekillendirebilirsiniz.

Google Arama

Günlük hayatta çoğu kişinin tercih ettiği bu arama motoru SEO araçları arasında en zahmetsiz ve rahat kullanılanı olabilir. Yazı yazmak istediğiniz benzersiz konunuz üzerine anahtar kelimelerden yola çıkarak Google üzerinde aratılan diğer varyasyonlarını görmenizde mümkündür. Bu sayede kendinize aratılan diğer başlıklardan yola çıkarak bir yol haritası belirleyebilirsiniz.

Ubersuggest

Ubersuggest yeni başlayanlar ya da kendi sitesini basitçe yönetmek isteyenler için oldukça kullanışlı ve verimli bir uygulamadır. Size birçok veriyi ücretsiz olarak raporlamaktadır. Yeni başlayanların Semrush ve diğer uygulamalar gibi ücretli araçlara para vermelerine gerek kalmadan kendilerine yeterli olacak şekilde araştırma yapabilmelerini sağlamaktadır.

Genel olarak arattığınız konuda size başlıklar da yardımcı olacak ve anahtar kelimenizin zorluk oranını size bildirecektir. Başlıklar önermesi sizin avantajınıza olacak bir durumdur, amatör olarak rahatlıkla yazabilmenizi sağlamaktadır.

SEOquake

Bir Chrome uzantısı olan bu uygulama sizlere her konuda bilgi sağlamaktadır. Size hem makaleniz üzerinden hem de sitenin kendi verilerinden raporlar derlemektedir. Bu sayede hem yazınız hakkında bilgi sahibi olabilir hem de sitede olası yavaş açılma sorunlarının nelerden kaynaklandığını, sitenize yüklenmiş dosyaların büyük olanları hakkında temizleme raporlarına da ulaşmış olacaksınız.

Çok detaylı bir analiz sonucu veren ve SEO araçları arasında toplu veri sağlayanlar arasında oldukça tercih edilen bu araç size Google verileri hariç, Bing ve Yahoo arama sonuçlarını vermektedir. Ekstra olarak SEMrush üzerindeki sonuçları da size bir pencere içerisinde sunmaktadır.

SEMrush

SEMrush, profesyonel olarak SEO ile ilgilendiğinizde olmazsa olmazlarınız arasında olacak o SEO araçları arasında gelmektedir. Size uzun vadede verilerinizi sağlamakta ve uzun vadeli raporlar sunmaktadır. İlerleme sürecinizi birden fazla şekilde raporlamaktadır;

  • günlük
  • haftalık
  • aylık
  • yıllık

olarak raporlar ile tarafınıza sunmaktadır. Anahtar kelimelerin aratılma hacimlerini ve zorluk derecelerini de sizlere sunması sayesinde nasıl bir risk aldığınızı ya da alacağınızı da görmüş olmaktasınız.

Planlamalar yaparak anahtar kelimelerinizi içerisine ekleyebilir ve güncel hallerini düzenli olarak takip edebilirsiniz. Düşüş ya da yükselmelerdeki organik artış oranlarını ve arama sonuçlarını görebildiğiniz için size fazlaca kolaylık sağlayabilen bir araçtır.

SpyFu

PPC (Pay Per Click) gibi önemli ama SEO araçlarının çoğunda olmayan tıklama başına maliyet oranlarını da sizlere vermektedir. Bu ise reklam verdiğiniz de ortaya çıkan bir hesaplamadır. Bu hesaplama sistemi sattığınız ürün, reklamda dönen ürün ve kitleniz gibi bir çok kriterin süzgecinden geçerek ortaya çıkmaktadır. Reklamınıza tıklandığında para ödersiniz ve bu ücretin olduğunca düşük ilerlemesi sizin için faydalıdır. SpyFu anahtar kelime takibi, SEO raporlamaları ve ekstra seçenekleri ile size birçok alanda hizmet vermektedir.

KWFinder

Daha çok küçük işletmeler ve SEO üzerine çalışmalara yeni başlayanlar için daha uygun bir uygulamadır. Size sundukları arasında yer alanlar şunlardır;

  • Size özel ve arama hacmi yüksek olmayan yazma işinizi kolaylaştıracak uzun başlıklar bulmada yardımcı olur.
  • Arama motoru arama sonuçlarında nerede olduğunuzu size gösterir.
  • Anahtar kelime bulmanızda ya da zorluklarına bakmanızda yardımcıdır.
  • Backlinkler üzerinden de size gelen trafikleri görüntülemenizi sağlamaktadır.

Bu imkanlar sayesinde yeni başlayan için veya küçük işletmeler için oldukça pratik sonuçlar vermektedir. Kendi işiniz üzerine olan web sitenizi ilerletmek istiyorsanız rahatlıkla KWFinder üzerinden bunu yapabilirsiniz.

DeepCrawl

Size detaylı bilgi oluşturma için araştırma yapar ve e-ticaret üzerine detaylı raporlarını size sunmaktadır. Burada anahtar kelime belirleme ya da izleme gibi SEO üzerine detaylar olmasa da size yine de önerilerde bulunmaktadır. Eğer Google Search Console ve Google Analytics ile entegre işlemleri gerçekleştirirseniz sizin için daha işlevsel bir hale gelecektir. SEO araçlarında ihtiyaç duyacağınız backlink takibini sunan uygulama çözümlerini sizler ve diğer alanlardaki kişiler için sunmaktadır.

Majestic

E-ticaret ve marketing üzerine dünya genelinde global bir araştırma yapmaktadır. En detaylı ve geniş veriye sahip raporlamaları yaptığı için oldukça övgü almakta ve çok beğenilmektedir. Bakmak istediğiniz web siteniz ya da web siteleri için onu kullanabilirsiniz. Ücretli bir uygulamadır sizlere fiyatlandırma da üç ayrı seçenek sunmaktadır. Size en uygun içeriğe sahip paketi tercih edebilirsiniz. Tarayıcınızda eklenti olarak kullanabilirsiniz.

Eğer kendi ayarlarını değiştirirseniz biraz zorluk yaşayabilirsiniz, arama kriterleri değiştiği için sonuç alma sorununuz oluşabilir. Anahtar kelime araştırması yapılamamaktadır, arama motoru arama sonuçları anlamına gelen SERP üzerine de size veriler sunamamaktadır. Daha çok pazarlama alanında sizlere yardımcı olmak için üretilmiştir.

Answer The Public

Anahtar kelimenizi ya da konunuzu arattığınızda size Google, Bing ve Youtube üzerindeki sonuçları, arama verilerini raporlayarak hem başlığınızı bulmanızda hem de konunuz üzerinden anahtar kelimelerinizi bulmanızı sağlamaktadır. Arama verileri üzerinden size yardımcı olmaktadır. Yazınıza başlamadan önce mutlaka bakmanız gereken uygulamalar arasında yer almaktadır.

Size arama oranını, aramalardaki avantajı ve en az arananları göstererek bir yol haritası oluşturmanızı sağlamak için sizi yönlendirmektedir. Aranma hacmi sayısal olarak göstermekte ve farklı kriterlere göre gruplandırarak size aranan anahtar kelimeleri göstermektedir.

Fat Rank

Bir Chrome eklentisi olan bu uygulama size anahtar kelimeniz ile SERP değerlerinizin ne durumda olduğu gösterir. Belirlediğiniz anahtar kelime özelinde nasıl ilerlediniz, kaçıncı sıradasınız bu verileri size sağlamaktadır. Eğer sıralama yer edinemezseniz ise yine size bunu söyler ve iyileştirmeniz için size fırsat sunmuş olur.

Siteliner

Web siteniz içerisinde intihal olup olmadığına bakarak eğer başka sitelerden kopya olan yazınız varsa Google Bot sizi cezalandırmaktadır. Bunun önüne geçmek için bu SEO aracı çok işinize yarayabilir. Tüm sayfanızı analiz eden ve kırık link, intihal içerik, sayfa açılma hızınız ve iç linkleme ve dış linkleme işlemlerinize bakarak size olması gereken doğrultusunda öneriler vermekte ve uyarmaktadır. Analiz ettiği diğer siteler ile sizi kıyaslayarak size karşılaştırmalar yapmaktadır.

Keywords Everywhere

SEO araçlarından elde ettiği bilgiler ile size toplu bir rapor sunar. Google Search Console, Google Trends ve Google Analytics gibi önemli araçlardan da bilgiler derlediği için çok faydalı olacak bir chrome uzantısıdır. Size anahtar kelime bulma konusunda yardımcı olmaktadır. Fakat birçok farklı siteden bilgileri topladığı için aslında bir anahtar kelime bulucudan daha işlevseldir.

SmallSEOTools

SmallSEOTools intihal testlerinizi, yani özgünlük testlerinizi yapmanızı sağlayan SEO araçları arasındadır. Yazdığınız metni bu site üzerinden test ederek başka bir yazıya benzerliği olup olmadığına bakabilirsiniz. Ya da sizin siteniz için yazılmış olan bir yazıyı Google Bot tarafından kopya içerikle cezalandırılmamak için buradan test edebilir ve kontrol sonrasında yükleyebilirsiniz.

BrokenLinkCheck

Kırık linke sahip olup olmadığını merak ettiğiniz web siteniz ya da siteler için URL'lerini kopyalayarak arama alanına yapıştırıyorsunuz ve sonrasında BrokenLinkCheck sizin için tarama yaparken birkaç dakika beklemeniz yeterli oluyor. Eğer kırık link varsa size bunları listeleyecektir. Eğer kırık link yok ise size bulunamadığına dair yine bir bilgilendirme yazısı sunmaktadır.

Kırık linkler sitenizin SEO değerlerinin düşmesini sağladığı için dikkat etmeniz gereken ve düzenli periyodlarla takip etmeniz gereken bir durumdur. Kırık linkler ise açılmayan sorunlu olan sayfalar demektir. Açılmıyor olması Google Bot'un Map de görüp, görmesine rağmen gezememesi demektir. Bu da size arama motorlarındaki sıralama sonuçlarında gerileme sıkıntısı yaşatmaktadır.

NeilPatel Free Backlink Checker

Başka sitelerden aldığınız backlink durumunu sizin için raporlayan bu site de sonuçlarını görmek istediğiniz web sitesinin URL'ini yazarak sonuçları görebilirsiniz. Backlink aldığınız sitelerin URL bilgilerini ve paylaştıkları yazı başlıklarını da sizinle paylaşan bu SEO aracı, o sitelerden spam içerik alıp almadığınızı da görme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca size sitenin toksiklik değerini de vererek spam durumuna düşmeden backlinki geri çevirme şansı da tanımış olmaktadır.

Structured Data Analysis Google

Zengin sonuçlar testi olarak Google tarafından adı güncellenen 'Structured Data Analysis Google' ücretsiz Google SEO araçları arasında bulunur. Web sitelerinin yapısal veri işaretleme durumlarını kontrol etmektedir. Bulduğu hataları size bildirmekte ve detaylı olarak sonuçları size göstermektedir. Test edilen ve hata bulunan sayfayı direkt olarak açıp bakabileceğiniz şekilde size sunmaktadır.

Lighthouse

Bu SEO araçları arasında iki işlevle de kullanılabilir bir araçtır. İsterseniz chrome tarayıcı eklentisi olarak ekleyerek kullanabilir, isterseniz web sitesi üzerinden hız testinize yani tüm performans değerleriniz ve kullanıcılara gözüken şekliyle nasıl bir performansa sahip olduğunun görüntülenmesi imkanını sunmaktadır.

Size sayfa hızını, kullanıcı görünürlüğünü ve SEO uyum oranınızı vermektedir. Kompakt bir şekilde rapor hazırlaması aslında iş yükünüzü oldukça hafifletecektir. Oluşturduğu raporlarda detaylarda istemediğiniz kısımları çıkarma imkanı da sunmaktadır.

Redirect Path

Redirect Path sizin için URL yönlendirme kontrolü yapmaktadır. Sayfanıza fazla yönlendirme olduğunda hem sayfanızın sunucusuna fazla yük binmekte hem de kullanıcılara kullanışsız bir deneyim sunmaktadır. Bir tarayıcı eklentisi olan Redirect Path tarayıcınıza ekledikten sonra simgesine tıklamanız yeterli olacaktır. İlgili sayfanın bir yönlendirmeye sahip olup olmadığını, varsa kaç yönlendirmeye sahip olduğunu ve bir de size statü kodunu da vermektedir.

SEO Araçları İle Nasıl Analiz Yapılır?

Öncelikle yeni başlayanların dikkatlice araştırma yapması gereklidir. Eğer bir web siteniz varsa ya da başlangıç olarak değerlendirebileceğiniz, elinizde olan bir site varsa onun analizlerine başlayarak deneyim kazanabilirsiniz. Eğitici videolara da mutlaka göz atmalısınız. Eğer blog kısmına sahipseniz içerik üretirken niş konulara odaklanmalısınız. İntihale mahal vermemelisiniz, eğer kopya metin içeriği kullanırsanız Google Bot sizi cezalandıracaktır.

Bu cezalandırma Serp değerinizin düşmesine sebep olacaktır. Bu ise arama motoru sıralama değeriniz demektir. Eğer sıralamanız düşerse görünürlüğünüz azalacaktır. Organik trafik SEO işlemlerinin ana unsurudur. Eğer organik trafiğinizi kaybederseniz ya da azaltırsanız bu sizin zararınıza olacaktır. Yukarıda saydığımız uygulamalar ile kapsamlı veriler elde edebilirsiniz. Fakat ilerleyen zamanlarda bu veriler size yetmeyebilir. Bunun sebebi maalesef ki konuya tam hakim olamamaktan ve bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Bu durumlardan kurtulmak için web sitemiz üzerin bize ulaşabilir, Palnet Dijital Ajans'ın uzman ekibinden destek alabilirsiniz. Uzman kadromuz hızlıca size ücretsiz bir SEO analiz raporu sunmakta ve eksiklere, hatalara değinmektedir. Çıkan raporlar ışığında hem SEO alanında düzeltmeler sağlanmakta hem de e-ticaret alanında siteniz için iyileştirme fikirleri uygulanmaktadır. Sizde danışmanlık alanlarımızdan detaylı bilgi almak ve yararlanmak için Palnet Dijital Ajans web sitemizi ziyaret edebilirsiniz!

Yükleniyor...